Dancer / Teacher / Collaborator
(This page is only found in Finnish)
HUMINA -PROJEKTI
Humina -projekti sai alkunsa keväällä 2020 tanssikoulu Tanssivintin Intensiivioppilaille tehdystä videoteoksesta Hum hum hum (video alla). Aloin kiinnostua erilaisista huminaan, hyräilyyn, tuudittumiseen ja uniin assosioivista ruumiillista tapahtumista. Kesällä 2020 esitin soolomuotoisen Humina -tanssiteoksen Itä-Suomessa, Tuupovaaran Ullakko -käsityöliikkeen näyttelytilassa. Keväällä 2021 toteutettiin Kaapelitehtaalla kokeelliset valokuvaukset, joiden kautta halusin tutkia levon, unohtumisen ja uppoutumisen teemoja konkreettiseen materiaaliin, massiiviseen "vanumassaan", sulautuen. Kuvien tarkoituksena oli asettua pohjatyöksi projektin tulevaisuuden kehittelylle. Kuvat: Erno Soralipas.
~~~
HUMINA - valokuvaus (2021)
Kuvat: Erno Soralipas
~~~
HUMINA - tanssiteos Ullakolla (2020)
Tanssiteos Tuupovaaran käsityöliike Ullakon näyttelytilassa TI 4.8.2020
"Tanssiteos Humina kulkee tanssin kautta kohti hetkeen pysähtymistä ja kutsuu havainnoimaan erilaisia hiljaisia ääniä ja tuntemuksia, jotka tuudittavat meitä lakkaamattomalla virralla. Tuulen liike, veren ja hengityksen kohina, ympäristön rapsahdukset ja luonnon kuiskaukset kaikuvat ruumiillisina tapahtumina ja kehon sisäisten rakenteiden tanssina. Meerillä on pitkät sukujuuret Tuupovaaran seuduille ja esityksen rakentaminen Ullakolle on myös eräänlainen kurkotus omia juuria kohti."
Kesto: 35min
Tanssi, äänisuunnittelu, teoksen maalaukset: Meeri Lempiäinen
Kuvat: Pekka Lempiäinen
Pogostan Sanomat 7/2020
Lue täältä Pogostan Sanomien artikkeli esityksestä.
~~~
HUM HUM HUM -videoteos
Esitys maailmoi sanan hum ympärillä, joka suomeksi kääntyy muun muassa sanoiksi humina, hyräily ja kohina. Näiden sanojen synnyttämät assosiaatiot ovat suunnanneet koreografian rakentumista ja ohjanneet suhdetta liikkeeseen. Mitä voisi olla humina ruumiillisena tapahtumana tai miten hyräilyn voisi tanssia?
Esitystä on rakennettu yhdessä tanssijoiden kanssa, käyttäen niin koreografin kuin tanssijoiden ehdottamaa liikemateriaalia. Yhtenä rakenteellisena lähtökohtana toimi Trisha Brownin “Accumulation” soolo (1971), jota vapaasti soveltaen lainattiin inspiraatioksi koreografiseen jäsentymiseen. Tanssia on työstetty niin tehtäväpohjaisten harjoitteiden, äänellistämisen kuin piirtämisen kautta.
Koreografia: Meeri Lempiäinen
Tanssi: Nea Hoffström, Katariina Korsimaa, Arina Laubert, Biret-Ingá Pieski, Livi Pösö, Leo Terävä