(This page is only found in Finnish)

 

HUMINA PROJEKTI

 

Olisi niin kuin tuuli vaan,

niin kuin tuuli vaan

kun olisi, niin kuin tuuli

Hummings, kuva: Erno Soralipas

Humina -projekti sai alkunsa keväällä 2020 tanssikoulu Tanssivintin Intensiivioppilaille tehdystä videoesityksestä Hum hum hum (video alla). Aloin kiinnostua erilaisista huminaan, hyräilyyn, tuudittumiseen ja uniin assosioivista ruumiillista tapahtumista. Kesällä 2020 toteutin Humina -tanssiteoksen Itä-Suomessa, Tuupovaaran Ullakko -käsityöliikkeen näyttelytilassa. Nyt rakenteilla oleva sooloteos Hummings on suunnitteilla näyttämötilaan 2021-22.                                                                                                           

~~~

HUMINA - tanssiteos Ullakolla (2020)

Tanssiteos Tuupovaaran käsityöliike Ullakon näyttelytilassa TI 4.8.2020

"Tanssiteos Humina kulkee tanssin kautta kohti hetkeen pysähtymistä ja kutsuu havainnoimaan erilaisia hiljaisia ääniä ja tuntemuksia, jotka tuudittavat meitä lakkaamattomalla virralla.  Tuulen liike, veren ja hengityksen kohina, ympäristön rapsahdukset ja luonnon kuiskaukset kaikuvat ruumiillisina tapahtumina ja kehon sisäisten rakenteiden tanssina. Meerillä on pitkät sukujuuret Tuupovaaran seuduille ja esityksen rakentaminen Ullakolle on myös eräänlainen kurkotus omia juuria kohti."

Kesto: 35min

Tanssi, äänisuunnittelu, teoksen maalaukset: Meeri Lempiäinen

Lue täältä Pogostan Sanomien artikkeli esityksestä!

Kuvat: Pekka Lempiäinen

~~~

HUM HUM HUM -videoteos

Esitys maailmoi sanan hum ympärillä, joka suomeksi kääntyy muun muassa sanoiksi humina, hyräily ja kohina. Näiden sanojen synnyttämät assosiaatiot ovat suunnanneet koreografian rakentumista ja ohjanneet suhdetta liikkeeseen. Mitä voisi olla humina ruumiillisena tapahtumana tai miten hyräilyn voisi tanssia?

 

Esitystä on rakennettu yhdessä tanssijoiden kanssa, käyttäen niin koreografin kuin tanssijoiden ehdottamaa liikemateriaalia. Yhtenä rakenteellisena lähtökohtana toimi Trisha Brownin “Accumulation” soolo (1971), jota vapaasti soveltaen lainattiin inspiraatioksi koreografiseen jäsentymiseen. Tanssia on työstetty niin tehtäväpohjaisten harjoitteiden, äänellistämisen kuin piirtämisen kautta.

Koreografia: Meeri Lempiäinen

Tanssi: Nea Hoffström, Katariina Korsimaa, Arina Laubert, Biret-Ingá Pieski, Livi Pösö, Leo Terävä

 

 

Contact:   +358415387603   /   meeri.lempiainen@gmail.com   /   @meerilempiainen